Ταξιδιάρα Ψυχή - Travelling Soul

Ταξιδιάρα Ψυχή - Travelling Soul: Οκτωβρίου 2010

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Λιτόχωτο Πιερίας, η γη των Θεών του Ολυμπου!

Φυσικά με την 28η Οκτωβρίου όλο και κάπου θα πηγαίναμε και αφού υπάρχει διαθέσιμο σπίτι στο Λιτόχωρο, σιγά μην χάναμε την ευκαιρία. Το Λιτόχωρο βρίσκεται στις παρυφές του όρους Ολύμπου και το καλυτερο πράγμα με αυτό είναι ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Έχει αμέτρητα πεζοδρομικά μονοπάτια προς τον Όλυμπο, μέχρι και την κορυφή και το καλοκαίρι οι ακτές της Πλάκας και της Λεπτοκαρυάς με γαλάζια σημαία είναι διαθέσιμες για μπάνιο. Για αυτούς που έχουν αμάξι υπάρχουν
Λιτόχωρο
Πλατεια Λιτοχωρου
πανέμορφα μέρη στο βουνό που μπορούν να επισκεπτούν. Θα σας πω για την αναβαση στον Ολυμπο, για χωριά γύρω, και για budget/local tips. 

Μέρη γύρω από το Λιτόχωρο:
Άι Γιάννης(15 λεπτα):
Κλασικό καταπράσινο μέρος για πικ νικ πάνω στο βουνό, εμείς αντικρύσαμε τη μυστηριώδη του πλευρά γιατί είχε ομίχλη, γενικά δεν μας έκανε καλό καιρό αλλα τα ομιχλώδη μονοπάτια των γραφικών χωριών ήταν επίσης πανέμορφα. Φυσικά στο βάθος υπάρχει και το μικρό εκκλησάκι του Αη Γιάννη.

Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες ,

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ναουσα, Αγιος Νικόλαος


Λοιπόν , ήρθε ο καιρός για φθινοπωρινές εκδρομούλες, και δεν μας νοιάζει ούτε η βροχή ούτε η ομίχλη. Παίρνω αμάξι, αίσθημα, φίλους και φύγαμε! Προορισμός, χμμμ δεν ξέρω, και δεν πάμε στην περιοχή της Νάουσας; Πάμε, τι έχει εκεί γύρω; Έχω ακούσει για ένα χωριό Άγιος Νικόλαος. Οκ. Φτάνουμε μετά από 1,5 ώρα σε ένα καταπράσινο μέρος στους πρόποδες του Βέρμιου με πολλές ταβέρνες, τουριστικά stands και νερά. Δεν είχε πολύ κόσμο γιατί ο καιρός ήταν μέτριος αλλά δεν κωλώνουμε. Ουσιαστικά δεν είναι οικισμός, μην μπερδεύεστε, αλλά κατι σαν αξιοθέατο με αγροτουριστικά καταλύματα. Συν το ότι πολύ δίπλα είναι το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια. 

Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες ,

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

15 κόλπα για... άφραγκους ταξιδιώτες

Αναδημοσίευση από τα νέα online γιατί είναι πολύ καλό άρθρο! 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Μπροστά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου όπου περάσατε τη νύχτα, ψάχνετε το πορτοφόλι σας για να πληρώσετε και ανακαλύπτετε ότι δεν έχετε μία. Ούτε ευρώ δεν έχει μείνει. Τα έκλεψε κανείς; Κι έτσι να είναι, ποιος θα το πίστευε; Τι γίνεται τώρα, αυτό είναι το θέμα. Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα ούτε τα ξεβράζει η θάλασσα. Και η λύση δεν είναι πάντα ένα τηλεφώνημα σε φίλους και γονείς. Γιατί υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για όσους δεν θέλουν να χρωστούν σε κανέναν. Πάντα βρίσκονται λύσεις για τον επινοητικό και θαρραλέο ταξιδιώτη. Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό «ΒraveΝewΤraveler» παρουσιάζει μερικές από αυτές. 

Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες ,

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

WWOOF, κάντε εθελοντισμό και μείνετε σε φάρμα!!




Το WWOOF(world wide organic opportunity farms) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνδέει ανθρώπους με οργανικές φάρμες με σκοπό την φιλοξενία στη φάρμα μαζί με εθελοντική ημιαπασχόληση. Είναι μία δυνατότητα ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα που όμως προσφέρει την μοναδική εμπειρία να βιώσει κάποιος έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής και ειδικά στους ανθρώπους που δεν γνώρισαν  άλλο από το γκρίζο και αγχωτικό της πόλης. Θα σας εξηγήσω τη διαδικασία και όλες τις δυνατότητες που σας δίνονται.

Μπορείτε να ασχοληθείτε με οποιαδήποτε αγροτική/κτηνοτροφική/βιολογική ασχολία επιλέξετε από τη μεγάλη γκάμα των φάρμων διαμένοντας χωρίς κόστος και με καλυμμένη διατροφή στη φάρμα της επιλογής σας, με αντάλλαγμα την εργασία σας μερικών ωρών. Γνωρίστε πως παράγεται το μέλι, το τυρί, καλλιεργείστε το έδαφος, φροντίστε άλογα, και που ξέρετε...μπορεί να βρείτε τον αγρότη που κρύβεται μέσα σας και να παρατήσετε τη δουλειά γραφείου σας, να σκίσετε τις γραβάτες σας και να αλλαξετε τρόπο ζωής!
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , , ,

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΑΣΜΟΥΣ , συμβουλες για το υπεροχο ταξιδι!


Ναι, ναι ξέρω όλο αυτό ακούτε αλλα κάποιος λόγος θα υπάρχει! Έχω πάει και εγώ φυσικά, σιγά μην έχανα την ευκαιρία(!) και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία βοηθάω ερασμίτες που έχουν έρθει εδώ. Σήμερα γνώρισα έναν Ολλανδό και προσπαθούσα να τον κατατοπίσω μέσα στο ελληνικό χάος.

Περι τίνος πρόκειται: Το εράσμους είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, με την οποία συνεργάζεται το πανεπιστήμιο που ήδη σπουδάζεις για ένα χρονικό διάστημα από ένα εξάμηνο μέχρι χρόνο. Όχι δεν γίνεται αυστηρή ανταλλαγή με την έννοια, όσοι πάνε τόσοι θα έρθουν.

Κίνητρα :
  • Να γνωρίσεις ένα τελείως διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα και να συγκρίνεις
  • Να έρθεις κοντά σε μια ξένη κουλτούρα και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου
  • Να μείνεις μόνος σου, αν δεν έχεις ήδη, και να ανεξαρτητοποιηθείς
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες ,

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Couchsurfing, η ψυχη του ταξιδιου! Μαθετε τι ειναι!

"Couchsurfing, o κόσμος ειναι  μικρότερος από ότι νομίζετε", είναι το σύνθημα της διαδικτυακής κοινότητας που φέρνει σε επαφή ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο βοηθώντας τους να μοιράζονται τους καναπέδες τους για να εχουν μια εποικοδομητική διαμονή. Μπορει λοιπόν έτσι ένας πολίτης του κόσμου να βρεθεί στον καναπέ σας την επόμενη μέρα και ο καναπές σας να γίνει κοσμοπολίτικος! Ουσιαστικά η κοινότητα σου προσφέρει τη δυνατότητα να βρεις μέρος διαμονής χωρίς αντάλλαγμα βέβαια, και να φιλοξενήσεις και ο ίδιος με τη σειρά σου αν θέλεις, ανοίγοντας την πόρτα σου στον κόσμο! Πριν αρχίσετε τις χαζομάρες τύπου "ξένο άνθρωπο σπίτι μου" διαβάστε τις παρακάτω λεπτομερειες...
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , ,

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ταξιδιαρα ψυχη Καλως ηρθατε!

Καλως ήλθατε στο καινουριο μου μπλογκακι που θα αντικαταστησει το παλιο αγγλικο για ταξιδια! Δεν μου πηγαινε βλεπετε η αγγλικη. Στα εγκαίνια θα σας βάλω ενα ομορφο τραγουδακι "Ταξιδιαρα ψυχη" που με εκφραζει και απο το οποίο εμπνευστηκα το όνομα του μπλογκ!

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο
έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας
όσα και αν έχω δανεικά πια δεν σου δίνω
να κάνεις βόλτες με το magic bus
όσα και αν έχω δανεικά πια δεν σου δίνω
να κάνεις βόλτες με το magic bus

Ταξιδιάρα ψυχή,
και αν θέλω δίπλα σου είναι δύσκολο να μένω,
καιρός να δω την δικιά μου ζωή,
σ'αυτό το ταξίδι δεν θα σε περιμένω.

Θα ψωνιστώ, και κάποιο βράδυ,
ότι έχω μέσα μου για σένα θα το σβήσω,
είναι μονόδρομος ο δρόμος που΄χεις πάρει,
και δεν σε βλέπω να γυρίζεις πίσω,
είναι μονόδρομος ο δρόμος που΄χεις πάρει,
και δεν σε βλέπω να γυρίζεις πίσω,

Ταξιδιάρα ψυχή,
και αν θέλω δίπλα σου είναι δύσκολο να μένω,
καιρός να δω την δικιά μου ζωή,
σ'αυτό το ταξίδι δεν θα σε περιμένω.





Ακολουθουν πολλλέες πληροφοριες για ενναλακτικα ταξιδια και προορισμους, κοινοτητες, κολπα, ιδεες! Stay tuned!

Ετικέτες ,