Ταξιδιάρα Ψυχή - Travelling Soul

Ταξιδιάρα Ψυχή - Travelling Soul: Δεκεμβρίου 2011

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Βόλτα στη Λέσβο Ι

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Λέσβος έχει πολλά να επιδείξει. Πολύ πράσινο, αναρίθμητοι ελαιώνες, πολλοί φοιτητές και φυσικά το ξακουστό λαδοτύρι. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ γι' αυτό το νησί. Θα αρχίσω με το πιο όμορφο ορεινο χωριό: Την Αγιάσο.


Τυχεροί είμασταν καθώς πετύχαμε την γιορτή κάστανου με εξαίσια κάστανα 2 ευρώ το κιλό. Χαμός γινόταν στο ορεινό πανέμορφο γραφικό χωριό, κάστανα, κρασιά, νταούλια, μυρωδιές... Και φυσικά από τις πιο περίεργες προφορές του νησιού. Αν μιλήσουν στα ντόπια και καταλάβετε τίποτα εμένα να με γράψετε!

Green Tip: Όλο το νησί περιέχει του λεγόμενους "πράσινους χάρτες", δηλαδή υπομνήματα στο δρόμο σε μέρη με πεζοπορικά μονοπάτια κοντά, που εξηγούν τις πεζοπορικές πορείες, τους χρόνους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Εμείς είδαμε καμιά 6-7 και δεν γυρίσαμε καν όλο το νησί.
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , ,

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η Λουτρόπολη Πόζαρ

 Τα ιαματικά λουτρά που αναβλύζουν από τη γη γιατρεύουν σώμα και ψυχή. Τα λουτρά Πόζαρ, δίπλα στο όρος Καιμακτζαλάν, στο Λουτράκι της Αριδαίας, έχουν τραβήξει τη προσοχή σαν το νούμερο ένα τουριστικό μέρος του νομού Πέλλας. Πολύ κοντά με τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον με το αμάξι σας προσκαλούνε να "λουστείτε" στην ομορφιά τους. 
loutra aridaias
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , , , ,

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σαντορινη, η αγαπημένη


Ναι , μα και βεβαια, πως να μην ειχα εδω ενα εγκωμιο για το νησι που ψηφιστηκε πρωτο παγκοσμιως στην ομορφια και προτοτυπια; Το μέρος που μείναμε δίπλα στην Οία, φημισμένη για το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Ελλάδα, και όχι άδικα. Τα άσπρα πέτρινα σπιτάκαι σμιλεμένα στην καλντέρα, το φυσικό μονοπάτι, γλυμένο από τη λάβα του ηφαιστίου, ενός ηφαιστίου που θεωρείται ακόμα ενεργό (αν δεν απατώμαι). Η Σαντορίνη δεν είναι ένα νησί που θα πας για τις παραλίες του, ειδικά αν αν σου αρέσουν πρασινογάλαζα νερά και αμμώδης εκτάσεις, αλλα θα πας για την απαράμιλλη ομορφιά που κόβει την ανάσα και την μοναδικότητα του τοπίου. Όλα αυτά το καθιστούν υπερ-τουριστικό αλλά πως να γίνει, μόνο φυσικό ήταν. Τα καλύτερα κουτουκάκια στους βράχους τα έχουν χλιδάτα "rooms to rent" με απλησίαστες τιμές και την καλύτερη θέα.
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , ,