Ταξιδιάρα Ψυχή - Travelling Soul

Ταξιδιάρα Ψυχή - Travelling Soul: Νοεμβρίου 2010

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πανέξυπνες ιδέες για φθηνό ταξίδι

Πηγήhttp://www.roadtrip24.gr/useful/paneksypnes-idees-gia-fthino-taksidi#comment-81


Βρείτε τις καλύτερες τιμές για αεροπορικές εταιρίες και μέρη για να μείνετε το βράδυ, ό,τι τύπος ταξιδιώτη κι αν είστε. Επιλέξτε ανάμεσα σε ξενοδοχεία, ξενώνες (hostels),  hotels, ή, απλά.... έναν καναπέ! Ενδιαφέρεστε να προσφέρετε το χώρο σας σε έναν κουρασμένο ταξιδιώτη; Παρακάτω είναι μερικά πολύ χρήσιμα sites για όλους αυτούς τους προβληματισμούς.... 
Περάστε τη βραδιά σας στον καναπέ κάποιου, και γλιτώστε εκαντοντάδες ευρώ σε έξοδα ξενοδοχείων! To CouchSurfing είναι μια παγκόσμια κοινότητα φιλόξενων και φιλοξενούμενων, που βλέπουν τον κόσμο σε χαμηλό κόστος!
Το Farecast συγκεντρώνει δεδομένα από τον παγκόσμιο ιστό, έτσι ώστε να ανακαλύψετε εάν ένα αεροπορικό εισιτήριο πρόκειται να αυξηθεί ή να μειωθεί μέσα στις επόμενες 7 ημέρες, εάν το κόστος ενός δωματίου είναι λογικό σε σχέση με τις τιμές του πριν το ανακαλύψετε εσείς, ή εάν υπάρχει κάτι καλύτερο σε κάποια άλλη ιστοσελίδα! Χρησιμοποιήστε την ταξιδιωτική τους μηχανή αναζήτησης και κλείστε με σιγουριά!
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , ,

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ύδρα και ξερό ψωμί

Όταν πήγα στο Ναύπλιο, όπως σας είπα, δεν έχασα ευκαιρία για μια κρουαζιέρα Ύδρα - Σπέτσες , το πρώτο νησί ήταν πολύ ιδιαίτερο, το δεύτερο ξεχώρισε για τις παραλίες του αλλα δεν με ξετρέλανε γιατί ήταν αρκετά "κυριλέ". Όμως η Ύδρα είχε κάτι το ξεχωριστό, ένα ιδιαίτερο στυλ, όχι το κλασικό ασπρομπλε των νησιών αλλα μια "πετρινη" πυγμη χεχε. Το επανασταστατικό νησί ήταν τόσο γραφικό με τα πετρινα σπιτακια του και παρόλο που δεν φαινόταν να έχει ιδιαίτερη βλάστηση αυτό πρόσθετε κι άλλο στην εξωτικότητά του. Ένας βράχος που αναδύεται από τη θάλασσα, γι' αυτό και δεν έχει παραλίες όπως τις ξέρουμε, μπορείς όμως να βουτήξεις από τα βράχια. 
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , ,

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

To πανέμορφο Ναύπλιο

Τι να γράψω για το πανέμορφο Ναύπλιο που πήγα το καλοκαίρι. Η παλιά του πόλη είναι μαγευτική με τα στενάκια της και προτείνω ειδικά στους Αθηναίους και στους άλλους που είναι κοντά να το επισκεφτούνε αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μοιάζει θα 'λεγες σαν νησί και το κάστρο του, το Παλαμήδι δεσπόζει σαν στολίδι στην κορυφή του. Επίσης γνωστό μνημείο, το μπούρτζι, η παλιά φυλακή, που όμως αρκεί να τη δεις από μακριά.

Το περπατήσαμε όλο το μέρος, ξεποδαριαστήκαμε, γιατί όπου βλέπουμε στενάκια και σκάλες, τρέχουμε σαν τρελοί! Αλλά άξιζε τον κόπο. Η αρχιτεκτονική με τις πέτρες μου άρεσε πολύ και ενθουσιάστηκα που η παλιά πόλη διατηρούσε τη γραφικότητά της.
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες ,

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αποστολή στον Όλυμπο, μέρος Β

Σημείωση:Δεν είμαι φαντασιόπληκτη ΧD

Όσο ανεβαίναμε για τον δεύτερο και μεγαλύτερα λόφο, νιώθαμε το κρύο πιο τσουχτερό και την ομίχλη πιο πυκνή να μπαίνει στο πετσί μας. Παρόλ' αυτά όλοι νιώθαμε καταβάθος την δύναμη του Ποσειδώνα να εξασθενεί σε αυτά τα θεία ύψη, σαν να τέντωνε τα χέρια του για να φτάσει, αλλά δεν είχε αρκετή θάλασσα για να φτιάξει υδάτινα χέρια. Μπορεί λοιπόν να είχαμε περάσει την πρώτη δοκιμασία αλλά είχαν πολλά να ακολουθήσουν. Το μονοπάτι πάντως γινόταν κάπως -πως να το πω- πιο αέρινο, πιο μαγεμένο, λες και παρμένο από παραμύθι. Οι αντοχές του ιστορικού άρχισαν να τον εγκαταλείπουν, δεν ήταν άλλωστε συνηθισμένος σε τέτοια.[ Ο άχρηστος.] Δεν παρέλειπε όμως να μας επιδεικνύει τις άχρηστες ιστορικές του γνώσεις για την περιοχή, προσπαθώντας να ανέβει λίγο στα μάτια μας. Συχνά πυκνά όταν ένα κλαδί που έσπαγε ή ένας θάμνος που κουνιόταν μας έκαναν να καρδιοχτυπήσουμε, ο μισθοφόρος πήγαινε να το ελέγξει. Σε όλη τη διάρκεια της ανάβασης δεν μας έτυχε κάποιο περιστατικό, αλλά αυτό οφειλόταν τελικά στο ότι ο εχθρός χρησιμοποίησε πιο ύπουλα μέσα. 

Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , ,

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η αποστολή στον Όλυμπο, μέρος Α

Μετά την ανάβαση στον Ολυμπο μου ήρθε η όρεξη να γράψω μια ιστοριούλα φανταστική, που θα μπερδεύει πραγματικότητα με φαντασία, η πραγματικότητα περνάει από ένα μαγικό φίλτρο και βουαλά! Όσοι έχουν κάνει τη διαδρομή θα καταλάβουν και μερικές αναφορές. Πάντως πιστεύω ότι βγήκε πολύ αστείο και κάθε φορά που το διαβάζω χαμογελάω(και γελάω ΠΟΛΥ επισης). 





O καυτός ήλιος εκπέμπει θερμότητα και κάτι μυστήριο κινείται στον αέρα. Το μωβ φτερό που γράφω στάζει αίμα. Η αποστολή στο Λιτόχωρο ολοκληρώθηκε επιτυχώς χωρίς ιδιαίτερες απώλειες και άμαχο πληθυσμό. Κατακτήσαμε τον Όλυμπο και εναγκαλιαστήκαμε με γοργό ρυθμό.  Την πρώτη μέρα της αποστολής το χλωμό πέπλο του Ποσειδώνα αιωρούνταν γύρω μας με σκοπό να μας θολώσει τα μάτια με νεφέλες και παγίδες. Δεν βλέπαμε μακρύτερα από τα 10 μέτρα αλλά δεν πτοηθήκαμε. Συνεχίσαμε το δρόμο μας, αφήνοντας πίσω μας τον εκδικητικό θεό. Οι εγωιστικές του ορέξεις θα κουράζονταν κάποια στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , ,

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Cool μερη στη Θεσσαλονικη! Cool and cheap places in Thessaloniki!

Σε αυτό το άρθρο θα γράψω και μερικές πληροφορίες και στα αγγλικά για να είναι χρήσιμες στους ταξιδιώτες! Θα παρουσιάσω μερικά εναλλακτικά και σχετικά φθηνά μέρη(καφέ, μπαρ κτλ) που σαν κατοικος της πόλης για τοσα χρονια πιστευω οτι εχω γυρισει τα περισσοτερα! To post θα ανανεώνεται! Αν ξεχναω κατι πειτε μου εεε..

  • φοιτητομαγαζα
  • βραδυνα
  • κρασια και ουζα
  • εκτος κεντρου
  • μεμονωμενες προτασεις

I will also write in english some info for foreign people about cool places in Thessaloniki. This will be frequently updated

Θεσσαλονικη μερη
kamara thessaloniki

Οι φοιτητές μαζεύονται κυρίως γύρω από την καμάρα που είναι και κοντά στα πανεπιστήμια και οι τιμές είναι καλύτερες από της παραλίας. Από την καμάρα αν το πάρετε προς τα πάνω είναι όλο γεμάτο καφέ και σουβλατζιδικα. Αν πάρετε την καμάρα ίσια πάνω αριστερά, περάσετε την ροτόντα και ανεβείτε το στενάκι αριστερά, θα βρείτε το "Πτυχίο"(μανωλακη κυριακου 4) το φοιτητικό ροκομάγαζο, όπου μερικοί έχουν κολλήσει και τα πτυχία τους στον τοίχο. Πριν την ροτοντα σε μια γωνια αριστερα βρίσκεται το "Διαχρονικό"(Λ. Ιωακειμ 28) που κινείται σε ίδιους τόνους. Τώρα αν συνεχίσεται απο το Πτυχίο πάνω πρώτο στενό δεξιά υπάρχει το "Μπυρολόγιο" και το "Δώμα"(μελενικου 46), φοιτητικό καφενέ με χαμηλή μουσική ξύλινα τραπέζια και αρκετά δημοφιλές για επιτραπέζια και παιχνίδια καρτών. Όχι που θα ξεχάσω εγώ που έκανα τις πρώτες μου κοπάνες από τη σχολη...
Διαβάστε περισσότερα »

Ετικέτες , , , ,

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αρμυρη αναμνηση

Αυτό το ποίημα το έγραψα στο Μόναχο, όπου μου έλειπε η "υγρασία" της Θεσσαλονίκης

Αίμα, ψέμα,
φουρτουνιασμένη θάλασσα σε πήρε
και δεν ξαπόστασε να κάνει στάση να σε δω
δεν πήγε στο φεγγάρι το χλωμό,
καντάδα να του κάνει με τα κύματα.
γαλάζια θάλασσα με πήρε
όχι εμένα , την καρδιά μου
και με ταξίδευε σε ψαροχώρια των ανέμων
εκεί που οι ψαράδες μπλέκανε τ' αγκίστρια
με δόλωμα τις ίδιες τις ψυχές τους
απόμεινε να με κοιτάζει λυπημένο
το κρύο πρόσωπο του έρωτα
που δεν του στοίχισε μα είναι αγριεμένο
κράμα, στάλα-
στάλα τα δίνουν τα φιλιά
όχι όλα μαζί ανόητε,
μεγάλε πικροδύτη.
Θα 'ρθεις στη Θάλασσα;
-Αμ πως δεν θα 'ρθω Μαριγώ
τα γήτεια της πεθύμησα
χαστούκια της αρμύρας
κάνουν τα γερασμένα μάτια μου να κλαίνε
Αντρέα πάμε στον Μπαξέ για ψάρεμα,
λένε πως τάχατες εκεί τα ψάρια τραγουδούν
τραγούδια ξεχασμένα καθαρεύουσας
έρχονται από Σαλόνικα πετώντας
και απαγγέλοντας Καβάφη.
Αχ ρε Μαρίγω πόνεσαν τα κόκκαλά μου
και το καϊκι μου δεν σέρνει πλέον τα όνειρά μου
και σκούριασαν τα δίχτυα μου, γέμισαν φύκια
ακόμα περιμένω το πετούμενο καράβι
που θα με πάει στις ακτές του Πόντου
Κουράστηκα...Μαρίγω πάω για το τελεταίο Κεφαλόπουλο...

Ετικέτες , ,

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Συνοδηγώ και εξοικονομώ!

Εντάξει κάποιοι θα πουν οτι το ωτοστόπ είναι παρακινδυνευμένο και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δίκιο, αλλα τώρα υπάρχει πιο σύγχρονος τρόπος απο το να περιμένετε σε ενα δρόμο και όποιος κάτσει. Μπορείτε να προγραμματίσετε το "ωτοστόπ" σας ψάχνοντας στο ελληνικό site συνοδήγησης pamemazi.gr για να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες διαδρομές ή να κάνετε διαθέσιμο το δικό σας αυτοκίνητο για καποια διαδρομη. Εμπνευσμένο από το γερμανικό του αδερφάκι που ήδη δουλεύει με μεγάλη επιτυχία, μόλις άρχισε να παίρνει τα πάνω του.


Για παράδειγμα αν πάτε στη Λάρισα μόνος, γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τις κενές θέσεις στο αμάξι σας, εξοικονομώντας κάποια έξοδά σας για τη βενζίνη; Το αντίτοιμο που θα καθορίσετε εξαρτάται από σας. Και άμα δεν έχετε αμάξι γιατί να μην ψάξετε για κάποιον που πάει μόνος και με ένα σχετικά μικρό αντίτοιμο να τη βγάλετε καθαρη; Εξοικονομούμε και βοηθάμε και τη φύση!

Ετικέτες